
סופגניות ביתיות בשתי דקות

סופגניות ביתיות בשתי דקות
רק תכינו את המצרכים
חממו שמן ל160
ומה שנשאר זה לערבב את הבלילה ולטגן
בלי שמרים ובלי התפחות סופגניות הכי טעימות ויפות כמו בתמונה
יש אינספור סוגים של סופגניות
הריח המתוק נמצא באוויר רודף אותנו בכל מקום ומגרה כל פעם מחדש
אבל משהו בניחוח הטיגון הביתי , החם על רקע נרות דולקים בחנוכיה המוצבת על עדן החלון בכל בית יהודי בעולם דווקא בחודשי החורף הקרים משרה אווירה חמימה שאין לה תחליף
סופגניות ביתיות בשתי דקות
הן לא רק יפות
הטעם המרקם והאווריריות הספוגית שלהן שווים כל ביס
גם לאלו המקפידים על כל קלוריה
המתכון המומלץ שלי לסופגניות אשל
של חן מזרחי מהערוץ חן במטבח
מצורף קישור לסרטון
המצרכים:
2 כוסות קמח
1 שקית אבקת אפיה
2 כפות סוכר
1/4 כפית מלח
1/4 כפית סודה לשתייה
1 כפית תמצית וניל
2 ביצים
2 גביעי אשל/לבן/יוגורט/שמנת(אני השתמשתי באשל כמו בסרטון)
אופן ההכנה:
לערבב את כל החומרים היבשים
להוסיף את הרטובים ולערבב עד לאיחוד בין החומרים וקבלת תערובת אחידה למרקם חלק
לקחת כף אם אפשר עמוקה מעט כמו כף מזיגה של גלידה, להוציא כדור קטן מהבלילה ובעזרת כפית נוספת לצקת לשמן החם
חשוב לשמור על טמפרטורת השמן שלא תהיה גבוהה מדי אחרת הסופגניות ישרפו מבחוץ ולא יהיו מוכנות בפנים (תשאר בלילה שלא טוגנה)לכן גם יש לטגן אותן קטנות
לטגן טוב משתי הצדדים עד להשחמה
להוציא לנייר סופג
לחכות כמה דקות ולמלא בריבה
אפשר לפזר רק אבקת סוכר מאוד טעים גם ככה
לאוהבי השוקולד שביניכם מומלץ לזלף שוקולד לבן / חלב מעל הסופגניות
הכל תלוי איך תעדיפו את הסופגנייה שלכם הכנתם את המתכון של סופגניות ביתיות בשתי דקות
שיהיה חג מתוק,מואר ושמח

תודה על המתכון!🌹