מתכון פשטידת מצות עם גבינות לפסח

מתכון פשטידת מצות עם גבינות לפסח

מתכון פשטידת מצות עם גבינות לפסח

חומרים לפשטידה עבור מתכון פשטידת מצות עם גבינות לפסח

10 מצות שבורות לחתיכות להשריה במים.
200 גרם גבינת פטינה 16% שומן מגוררת.
100 גרם גבינה בולגרית מעודנת 5% שומן מגוררת.
50 גרם קשקבל מגורר.
1 גביע קוטג'.
6 ביצים בגודל מדיום M.
פלפל שחור לפי הטעם.
מלח לפי הטעם.
100 גרם גבינה צהובה מגוררת לפיזור על הפשטידה.

אופן ההכנה

את המצות יש להשרות בקערה גדולה עם מים עד לריכוך מלא.
לסחוט חזק בין שתי הידיים להוצאת כל הנוזלים ולהעביר לקערה בינונית.
להוסיף את כל הגבינות פרט לגבינה צהובה ולערבב היטב.
להוסיף תבלינים וביצים ולערבב שוב היטב לקבלת תערובת אחידה של כל החומרים.
לשמן תבנית גדולה כמו בתמונה.
לשפוך את התערובת ולאפות בחום בינוני כ-180 מעלות בתנות שחומם מראש.
עד להתייצבות הפשטידה ולקבלת גוון זהוב כ-20-30 דקות בערך.
לפזר גבינה צהובה מגורדת ולאפות עוד מספר דקות עד להמסת הגבינה.

לכבות תנור ולהשאיר את הפשטידה עוד כרבע שעה בפנים (לא חייב).

להוציא את הפשטידה לצנן מעט ולהגיש.

פשטידה לפסח ממש טעימה מומלצת מאוד וקלה להכנה.

להגיש בליווי פלטת ירקות טריים.
ופשוט להתענג מכל ביס.

שיהיה בתיאבון!

והכי חשוב בהצלחה!!!
ספרו לי איך יצא…

על הסופר

עידית פייזק

בלוגרית אוכל מעולה באפיה ובישול מפרסמת מתכונים באתר oznews.tk

השאר תגובה

דילוג לתוכן