מרק אפונה של עידית

מרק אפונה של עידית

מרק אפונה של עידיתוש מתכונים

החומרים הדרושים עבור מרק אפונה

500 גרם אפונה יבשה
2 קישואים בינוניים ירוקים ויפים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות קטנות
2 גזרים בינוניים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות קטנות בערך חצי ס"מ
1/4 כוס שמן
1 בצל גדול קצוץ
3 שיני שום מגורדות דק על פומפיה
3כפות מרק עוף דגש
1/2 כף מלח
1/2 כף כורוכום
1/2 כף כמון
1/4 כף פלפל שחור גרוס
1/2 חבילה שמיר נקי קצוץ
2-3 עלי כרפס עם הגבעול קצוצים למי שאוהב

הצטרפו לערוץ שלי ביוטיוב (עידיתוש מתכונים מומלצים)

אופן ההכנה

להשרות את האפונה במים עם כפית סודה לשתייה למשך יממה לפחות.
יש לשים לב שהמים יכסו את האפונה כל הזמן ולהוסיף בעת הצורך.

לשטוף היטב ולסנן מהמים.
לטגן את הבצל והשום עד לשקיפות.
להוסיף את האפונה המסוננת.
לבשל תוך ערבוב כמה דקות.
להוסיף מים כשני שליש מגובה הסיר.
להרתיח על אש גבוהה ולהנמיך ללהבה בינונית.
להמשיך לבשל ומדי פעם לערבב שהאפונה לא תדבק לתחתית הסיר.

ככה לבשל למשך שעה בערך עד שהאפונה מתרככת.
להוסיף עוד מים להשלים עד שיגיעו שוב לשני שליש מגובה הסיר.
ואז להוסיף את הירקות ולהמשיך לבשל ולא לשכוח לערבב.
להביא לרתיחה ובשלב הזה להוסיף את התבלינים.
להמשיך את הבישול עד שהאפונה הופכת כמעט לעיסה.
להוסיף את השמיר ולבשל עוד 5-10 דקות ולסגור .

זמן הבישול של מרק אפונה בערך שעה עד שעה וחצי.

המלצות לצד מרק אפונה

מומלץ להגיש לצד פרוסות לחם טרי ו/או קלוי מעט.

פשוט ארוחה מזינה בריאה וטעימה. מתכונים נוספים תוכלו לראות באתר שלי עידיתוש מתכונים מומלצים.

על הסופר

עידית פייזק

בלוגרית אוכל מעולה באפיה ובישול מפרסמת מתכונים באתר oznews.tk

תגובה 1

השאר תגובה

דילוג לתוכן