
הכנת דבש חרובים

הם קצרים, ארוכים, ישרים, מתעקלים, ארוכים מאוד, דקים, עבים, עשירים בדבש נוטף
וכולם!!! כולם חומים!!
מי אלה?….
תראו אותם מתחת לצמרת העץ שלהם, על הרצפה
בהמוניהם,
ואם אתם כמוני – יהיו שם פחות….
כי תלקטו אותם
את החרובים!!!
זו העונה בו חום הקיץ מבשיל אותם והם נושרים מהעץ.
ומה תעשו איתם? הכנת דבש חרובים
איך בכלל אוכלים אותם – שאלה אותי פעם חברה באחת מסיורי הליקוט….
שאלה מעניינת!
לא חשבתי שתעלה בכלל…
אז מה עושים איתם?
מנשנשים כחטיף
משרים ומסננים ומכינים מיץ חרובים
טוחנים (בלי הגרעינים) לאבקת חרובים.
מאבקת החרובים תכינו כדורי אנרגיה בריאים (כמו שאנחנו מכינים באופן קבוע בסיורי הליקוט שלנו), בשילוב אגוזים, טחינה, קוואקר וקוקוס. יאמיייי
וגם – דבשששששש. דבש מתוק נפלא שיעזור לכם בחורף אם הגרון כואב, ואם תוקפת אתכם אפטה בפה: קחו מידי פעם בכפית. זה יזרז את הריפוי.
וגם ינחם את הנשמה!!
אז איך מכינים דבש חרובים ?
נלקט כ-3 קילו חרובים חומים ויפים מהעונה החדשה (הם מבריקים ולא פגומים ולא צברו אבק ואין בהם חורים כסימן לחרקים שביקרו בהם).
נשטוף אותם.
נשבור אותם לחתיכות (אפשר להיעזר בפטיש כשהם בשקית או ציפית ואפשר אחד אחד. ואפשר גם כשהם מושרים במים שלהם).
נשרה בקערה עם מים שמכסה אותם. למשך 12-24 שעות).
נשים בסיר עם המים בו השרינו אותם!! (אפשר בחלקים), ולאחר כחצי שעה רתיחה לערך, נקרר ונסנן.
את המים שסוננו אנו שמים בסיר ומבשלים כ-10 שעות (סיר של 7 ליטר אצלי לקח כ10 שעות).
שימו לב בשלב הלקראת סופי להשגיח שלא יישרף.
אנו מקבלים ציר חום כהה מאוד, מתוק מאוד! אותו מעבירים לצנצנת במקרר.
מצורפים כאן קטעים מתוך ההכנה בשלבים, מהרגע בו החרובים הושרו עד לקבלת הדבש.
ג'קלינה ליקוטינה – סיורי ליקוט ובישול מהטבע, להכרת צמחי בר והשימוש בהם.
תוכלו להזמין כקבוצה ליום כיף בטבע, כמתנה לחברה או משפחה.
להזמנת סיורי ליקוט ניתן ליצור קשר
050-6823131 ג'קלין לייבה
תגובות אחרונות