מרק ירקות עם קניידלך

מרק ירקות עם קניידלך

מרק ירקות עם קניידלך

כשר לפסח

מצרכים להכנת מרק ירקות עם קניידלך

פלח דלעת
1 קישוא גדול
1 בצל גדול
1 תפוח אדמה גדול
2 גזרים גודלים
רבע ראש כרוב
חופן עלי פרטרוזליה קצוצים דק
מים לבישול
1 כף שמן
3-4 כפות גדושות מרק עוף דגש
1/2 כף חוואיג' למרק
1/2 כף כורכום

לקניידלך:
2 ביצים טרופות
שקית אחת של אבקת קניידלך של קנור (אפשר גם חברה אחרת).

אופן ההכנה:

לחתוך את כל הירקות לקוביות בגודל בינוני.
להכניס לסיר גדול ולמלא מים עד 3/4 מגובה הסיר.
לבשל על אש גבוהה עד לרתיחה.
להוסיף 1 כף שמן.
מרק עוף ותבלינים.
להוסיף את הירק הקצוץ.
להמשיך לבשל על אש בינונית.

בינתיים להכין את הקיינדלך לפי הוראות על גבי האריזה
להמתין 5-10 דקות
בידיים רטובות להכין מהתערובת כדורים קטנים ולהכניס למרק הרותח.

הארה: המרק צריך לבעבע בזמן הכנסת הכדורים לכן אם על אש בינונית
אינו רותח יש להגביר לאש גבוהה ולהכניס את כדורי הקניידלך.
לאחר מכן להנמיך שוב לאש בינונית
לבשל עם מכסה עוד לפחות 10 דקות אפשר גם יותר.
הם יוצאים יותר רכים.

מרק טעים מאוד וקל להכנה.

מתאים ליום , חול ימי שישי בצהריים וגם למועדים.

שיהיה בתיאבון …

ספרו לי איך יצא.

על הסופר

עידית פייזק

בלוגרית אוכל מעולה באפיה ובישול מפרסמת מתכונים באתר oznews.tk

השאר תגובה

דילוג לתוכן